I. OBIECTUL EcoRide

 • Consta in inchirierea Utilizatorului a unei trotinete Joyor, pentru a o folosi in interes propriu pe o perioada determinata.
 • Pretul convenit, conform Tabel Tarife, urmand a fi achitata la incredintarea trotinetei si al echipamentului de protectie.
 • Perioada minima de inchiriere este de 1 ora.

II. Drepturi si obligatii EcoRide

 1. Proprietarul are obligatia de a pune la dispozitia Utilizatorului trotineta in stare normala de functionare, cu bateria incarcata si toate sigiliile intacte.
 2. Inmanarea echipamentului de protectie si realizarea instructajului de folosinta.
 3. Sa inapoieze utilizatorului actul de identitate in momentul returnarii trotinetei.
 4. Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza predarea trotinetei fara sa fie obligat sa justifice motivul refuzului.

III. Drepturi si obligatii utilizator

 1. Sa foloseasca trotineta doar in scopul in care a fost aceasta creata si data in folosinta, respectiv activitati de deplasare si recreere.
 2. Sa foloseasca trotineta strict pe suprafete asfaltate netede si line. Sa fie folosita doar de Utilizator si doar de catre acesta.
 3. Sa folosesca trotineta ca un bun proprietar, respectand normele de utilizare si conditiile de exploatare.
 4. Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru orice accident provocat de conducerea imprudenta a trotinetei sau fara respectarea legilor de circulatie, precum si de conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau in stare de ebrietate, prin acest contract acceptand sa plateasca pagubele evaluate de catre proprietar.
 5. In caz de accident, utilizatorul este obligat sa anunte imediat producerea acestuia atat organelor de politie (dupa caz), cat si proprietarul, si va permite efectuare investigatiilor necesare.
 6. Atat in cazul unui accident, cat si a furtului trotinetei utilizatorul va fi obligat sa plateasca pagubele evaluate sau contravaloarea trotinetei, daca Proprietarul evalueaza acest lucru.
 7. Sa suporte cheltuielile de reparatie/inlocuire aferente aducerii trotinetei la starea in care a fost predata in cazul producerii de avarii, daune sau furt pe durata perioadei de utilizare din culpa Utilizatorului.
 8. Sa garanteze returnarea trotinetei sau a contravalorii acesteia indiferent de motivul pierderii posesiei trotinetei si indiferent daca acest motiv este sau nu independent de vointa sa. Valoarea trotinetei electrice reprezinta pretul de achizitie a acesteia.
 9. Sa folosesca trotineta in conditii de securitate, pe propria raspundere si sa nu emita pretentii de despagubiri materiale sau morale Proprietarului in caz de accident.
 10. Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere pentru orice incalcare a regulamentului rutier in vigoare.
 11. In cazul prezentului contract utilizatorul are obligatia de a plati o garantie si urmeaza a fi restituita utilizatorului la data restituirii trotinetei, afara de cazul in care s-au cauzat daune sau se constata ruperea sau deterioararea sigiliilor pana la constatarea integritatii trotinetei.
 12. Utilizatorului ii este interzis:
 • Utilizarea trotinetei sub influenta alcoolului, drogurilor sau oricaror substante care ii poate afecta viteza de reactie sau starea de constienta;
 • Efectuarea vreunei reparatii asupra trotinetei, aceasta nu poate fi reparata decat intr-un service autorizat si desemnat de Proprietar;
 • Sa vanda, sa inchirieze sau sa garanteze cu trotineta care face obiectul acestui contract.

Incalcarea oricarei din conditiile de folosire va atrage automat responsabilitatea financiara a utilizatorului fata de proprietar, retinerea garantiei plus plata tuturor daunelor cauzate.

IV. Livrarea si preluarea trotinetei

 • Trotineta va fi livrata respectiv preluata de la locul indicat de proprietar. Aceasta se poate livra si la destinatie indicata de catre Utilizator.
 • Trotineta va fi inchiriata in bune conditii, fara defectiuni si trebuie predata in aceleasi conditii.
 • Orice intarzire la returnarea trotinetei inchiriate se comuniuca Proprietarului, inainte de expirarea termenului. Primele 15 minute de intarzire sunt gratuite dupa care se va taxa o ora inchiriere/ora de intarziere.